Informatie

Bed&Breakfast

Huize Waalesteyn

Onze B&B is gesitueerd in het monumentale Huize Waalesteyn. Tezamen met de naastgelegen meer dan 500 jaar oude Dorpskerk en het tegenover voormalige stadhuis vormt Huize Waalesteyn het centrum van het oude deel van Barendrecht. In de omgeving van Huize Waalesteyn is veel horeca gesitueerd.

Huize Waalesteyn werd als landhuis gebouwd in 1747. Door de tijd heen werd het pand enkele malen ingrijpend verbouwd, waarbij onder meer het koetshuis werd afgebroken en een nieuwe gevel geplaatst. Deze karakteristieke gevel is tegen de woning gezet in 1912.

Voorheen was Huize Waalesteyn in gebruik als onderkomen van de rentmeester van verschillende grootgrondbezitters en kasteeleigenaren uit de regio.

Op dit moment is de woning in gebruik bij de eigenaresse van de B&B en er dient dan ook rekening te worden gehouden met de gewone geluiden van de bewoners en de omgeving.


Rotterdam de stadsgrens ligt hemelsbreed op ca. 300 meter. Het stadscentrum ligt op een aftand van 8 km. Rotterdam Ahoy ligt op 6 km van de B&B, naast Ahoy ligt het welbekende winkelcentrum Zuidplein. Ook ligt De Kuip met een afstand van 5,5 km vlakbij de B&B.

WiFi

Er is gratis WiFi in de gehele B&B.

Omgeving

De omgeving leent zich goed om per fiets te verkennen. Rotterdam is per openbaar vervoer ook goed bereikbaar.

Roken

In de B&B is het verboden te roken.

Televisie

In de B&B hebben we een TV bij het bed zowel als in de huiskamer.

Restaurants

In de nabijheid van de B&B liggen verschillende restaurants.

Dieren

Dieren zijn in de B&B niet toegestaan.